Ana içeriğe atla

Türk Dizileri-Turkish Series

Türk dizilerinin konuları malum ortada. Genelde aşk konulu olan diziler halkımız tarafından ilginç bir şekilde reytinglerde üst sıralarda oluyor. Aynı konuyu farklı kişiler tarafından canlandırıldığı birçok dizi projesi ortada. Büyük kanalların akşam kuşağında hepsi teker teker yayınlanıyor. Bir diğer konu ise mafya. Özellikle mafya,çete liderlerinin el üstünde tutulduğu bir ülkede böyle dizilerin izlenilmemesini beklemekte biraz tuhaf kaçar. Çete liderlerinin örnek alındığından kahraman olarak kabul edildiği bir toplumda konusu bu olan dizilerin izlenmesi de çok doğal. Mesela Narcos-Pablo Escobar'ın hayatının o kadar güzel masum anlatılması bu adam için bile artı yönler kazandırmıştır.

Son dönemde ise bu iki konunun biraz dışına çıkarak başka projelere doğru geçildiğini görüyoruz. Nedir bu konular: Kahraman askerlerimizi,polisimizi işleyen konular. Bunlardan ilki dün galasını ilk bölümünü yayınlayan İSİMSİZLER oldu.Hikaye; vatan aşkıyla yanıp tutuşan ve vatanı,bayrağı için her türlü şeyi yapamaya hazır olan bir kaymakamın etrafında şekilleniyor. Asıl meselelerden biri ise ülkemizin canını uzun yıllardır yakan terör meselesi. İlk bölümüyle seyirciden de olumlu tepki alan bu dizinin gerçekten ayrılmayarak ve bu sorunu bizlere yani izleyenlere iyi bir şekilde aktararak devam etmesini diliyorum.


Bir diğer dizi de yakın zamanda Fox Tv'de yayınlanmaya başlayacak olan SAVAŞÇI. Bordo berelilere ait bir timin destansı hikayesini konu alan dizi özellikle de yayınlanan fragmanıyla izleyenler de merak ve heyecan uyandırdı.SAVAŞÇI öyküsü,anlatımı ve yapım standartları ile Türk televizyon tarihinde bir ilk olacak gibi iddialı bir sloganla seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bakalım nasıl bir dizi olacak ve bizleri ne kadar etkileyecek izleyip göreceğiz. İSİMSİZLER için dileklerim aynen bu dizi içinde geçerli.


Aynı konularda bir başka dizi ise SÖZ. 3 Nisan Pazartesi günü Star Tv'de yayınlanmaya başlayacak olan bu diziyi diğer dizilerden ayıran en önemli özelliği ise Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile işbirliği içinde çekiliyor olması. Ön hazırlıkları 1 yıl çekimleri ise 2 aydır devam ediyor. Dizinin oyuncuları gerçek askeri eğitim almış durumdalar. Özel Kuvvet Timini ekrana yansıtacak olan bu dizi diğer iki dizi gibi seyircide bir heyecan uyandırıyor açıkçası. 

Klasik Türk dizilerinden bıkkınlığımız hat safhaya ulaşmışken bu tarz gibi dizilerin ekranlarda olacak olması insanlarda bir heyecana sebep oluyor. Kahraman askerlerimizin mücadelesini,zorluklarını,içinde bulunduğu hayat şartlarını anlatması ise merakımızı git gide arttırıyor.Bu diziler için iki dilek hakkımız olabilir. Birincisi: Ele alınan konunun gerçekleri çarpıtmadan duru bir şekilde bizlere aktarması İkincisi ise: Bu dizilerin aynı günlerde farklı kanallarda olması değil farklı günlerde olmasını isteyebiliriz.Bu sebeple REYTİNG CANAVARI bu dizilerden uzak durur.

FOTOĞRAFLAR:https://www.tvaktuel.com/isimsizler-dizisinin-konusu-ve-oyunculari-25-01-2016/
http://www.hurriyet.com.tr/savasci-dizisi-ne-zaman-baslayacak-konusu-nedir-40402438
https://dizitvlist.com/soz-dizisi-oyuncu-kadrosu-konusu-nerede-cekiliyor-star-tv/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hindistanın Yazılım Başarısı-India's Software Success

Hindistan: Çok tanrılı dinleri,kalabalık nüfusu, bizlere çok garip gelen yaşam tarzları ve daha birçok garipliklerle dolu bir ülke. Refah düzeyinin yüksek olmadığı,yoganın merkezi,ineklere tapılan bir yer.Tapınaklarıyla,Tac Mahal'iyle,mağaralarıyla turistik ögeleri içinde bulunduran ülke.Ayrıca dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi konumunda olduğunu da belirtelim. Hindistan'ı diğer ülkelerden ayıran ve şu aralar daha çok bu konu üzerine düşülen bir şey var. O da Hindistan'daki YAZILIM başarısı. Bu adamlar yazılım konusunda o kadar ileriye gittiler ki tüm dünya bunun araştırmasını yapıyor.Araştırmasını yapıyorum derken abartmıyorum gerçekten de bazı üniversitelerde bu konuyla alakalı çalışmalar yapılıyor.Çünkü adamlar bu işte çok büyük bir atılım gösterip zirveye yerleştiler diyebiliriz.Günümüz dünyasını belki de en önemli teknolojisi "Bilgi Teknolojisi" ve Hintliler bu işi gerçekten iyi yapıyorlar. 1970'li yıllarda ülkede ithal edilen donanımlarının yazıl

Çınarlı Cami-Agios Georgis Kilisesi Çınarlı Mosque-Agios Georgios Church

Bugün Ayvalık'taydım. Gerçekten çok güzel bir memleket onu söylemek gerek en başta.Sahiliyle,Cundasıyla,Şeytan Sofrasıyla gerçekten gezip görülmeye değer yerler. Özellikle Cunda adasının o tarih kokan yapısı insanı içine çekiyor.Şeytan Sofrasının ise manzarasının ne denli muazzam olduğunu giden gitmeyen neredeyse herkes biliyor. Eski bir Rum yerleşkesi olan Ayvalık hala o Rum kültürünü koruyor diyebiliriz.Sonuçta yüzyıllar boyunca Rumlar ile Türkler iç içe yaşamış ve kültür etkileşimi üst düzeyde olmuştur. Dar sokakları,taş evleriyle bu kültürü hissedebiliyorsunuz. En önemli kültür alışverişlerinden biri de dini yönde olmuş. İnsanlar birbirlerinden etkilenip din değiştirmiş mi orasını bilemem ama ibadethanelerinin değiştiğini bugün kendi gözlerimle görünce daha çok etkilendim. Agios Georgis kilisesi denildiği zaman Ayvalıktaki yerini bilmez şimdilerde ama Çınarlı Cami denildiği zaman hepsi gösterirler yerini. Yapımı 1790 yılında tamamlanan Agios Georgis kilisesi Rum Ortodokslar

Çanakkale Zaferi-Canakkale Victory!

Britanya İmparatorluğu,Birleşik Krallık,Avustralya,Yeni Zelanda,Britanya Hindistanı,Newfoundland(Kanada),Fransa ordularının birleşip Çanakkale cephesinde buluştuğu savaş. Osmanlı ordusunun büyük bir direniş gösterdiği nice kahramanlıklara sahne olan savaş.Yaklaşık 250.000 askerimizin şehitlik mertebesine ulaştığı Gelibolu'nun her santimetre karesinin şehit kanıyla dolduğu bir savaş. Ordumuzun günden güne besininin azaldığı,düşman ordusuna oranla çok düşük bütçeyle savaştığı,yeterli sayıda silah,top,mermi,teçhizatının olmamasına rağmen Çanakkale düşerse İslam sancağı düşer inancıyla olumsuzluklara göz yumması ve çok yüce bir inanma gücüyle var gücüyle mücadele ettiği cephe Çanakkale. Savaş meydanında düşman askerlerinin işlediği savaş suçlarından bir tanesini anlatmak istiyorum.Topuk kıran çiviler askerimizin düşman dışında uğraştığı başka bir belaydı.Fransız ve İngiliz uçakları tarafından askerlerimizin yürüdüğü yollara bırakılan gece vakti görünmeyen bu topuk kıran çivileri a